Terug naar overzicht

Wijngoed Fromberg

Nederland - Familie Wiertz

Aan de westkant van het dorpje Ubachsberg liggen op een hoogte ongeveer 200 meter de wijngaarden van Wijngoed Fromberg. Hier begon in de vroege jaren ’90 de familie Wiertz met de aanplant van wat zou uitgroeien tot de hoogstgelegen wijngaard van Nederland. Staande tussen de druiven, met het uitzicht over het glooiende Limburgse landschap, is het niet moeilijk je in het buitenland te wanen.

Op de plek waar nu in keurige rijen de 3 hectare druiven van het wijngoed groeien werd vóór de tijd van Napoleon al wijn gemaakt. Alle ingrediënten om een pure en eerlijke wijn te maken waren hier toen al aanwezig: voldoende zon door de gunstige ligging op het zuiden en een bodem boordevol mineralen en kalk.

Bij Wijngoed Fromberg hebben ze aan deze omstandigheden een perfecte mix van ‘klassieke’ en ‘moderne’ druiven toegevoegd. Gecombineerd met de ervaring die ze in bijna 20 jaar hebben opgebouwd heeft dat geleid tot een aantal bijzondere wijnen. Zoals Wijngoed Fromberg het zelf zegt: ‘Goede wijn verheugt een mensenhart’!