Terug naar overzicht

Wijndomein Stokhem

Nederland - Jeroen van der Eng

 

In mei 2017, vol in het groeiseizoen, kreeg Jeroen van der Eng de kans om de Wijndomein Stokhem over te nemen en zijn droom van wijnmaken in vervulling te laten gaan. Door zijn jarenlange ervaring in een proefwijngaard in Nederweert, opleidingen in België en Duitsland en een gezonde dosis ambitie is de eerste jaargang gelijk een succes!

Van het drie hectare tellende perceel staat de helft aangeplant, dit geeft dus ruimte voor uitbreiding en de aanplant van andere rassen. De stokken zijn ruim volwassen, waardoor er enorme potentie is voor mooie wijnen! Vanaf het tweede oogstjaar zijn de wijnen bovendien onder de BOB Mergelland uitgebracht.

Jeroen heeft ervoor gekozen om van de Pinot Noir een drietal wijnen te maken: wit, rosé en rood. Een blanc de noir die opgevoed is als een klassieke chardonnay, met vier maanden houtlagering en malolactische omzetting. Een rosé die na een nacht schilinweking geperst wordt. Als laatste een rode wijn die extra kracht krijgt van de schillen van de rosé en een verfijnde opvoeding van 9 maanden op Frans eiken en een klein deel op Amerikaans eiken voor iets meer rondeur.