Terug naar overzicht

Wijngaard 't Biezenhof

Nederland - Ronald Blomme en Diana

Wijngaard ’t Biezenhof is een ambachtelijke wijngaard midden in de polders van Zeeuws Vlaanderen in het dorpje Eede. De teelt van de druiven, de oogst en de vinificatie wordt met zorg voor de natuur en het produkt in eigen beheer uitgevoerd. Dit resulteert in (h)eerlijke wijnen met een eigen karakter.

In 2011 is de wijngaard aangeplant waarbij de keuze qua rassen is gevallen op drie nieuwe rassen, te weten Johanniter, Solaris en Monarch. Later is dit aangevuld met Pinot Blanc, Pinot Gris en Pinot Noir. Van deze druivenrassen worden zowel mono-cepages (één ras) alsook assemblage-wijnen (meerdere rassen gemengd) gemaakt. Dit resulteert in  witte wijnen, rosé-wijn en rode wijnen.

Wijgaard 't Biezenhof beschikt over het Certificaat Zeker Zeeuws Streekproduct, wat de garantie geeft dat de wijn volledig met eigen middelen en met producten van Zeeuwse bodem wordt voortgebracht en dit op een duurzaam verantwoorde wijze.

Er worden op vaste tijdstippen in de week rondleidingen gegeven door de wijnboer zelf. Deze laat dan de wijngaard en de wijnmakerij zien en geeft uitvoerige en op een laagdrempelige manier uitleg.