Terug naar overzicht

Wijngaard De Deelgaarderberg

Nederland - Jos en Nicole Wilms

Wijngaard de Deelgaarderberg – van familie Wilms – ligt op het hoogste punt van Maria-Hoop in het smalste stukje Nederland (gemeente Echt-Susteren). Gemeente Echt-Susteren is een “Cittaslow” gemeente en de wijngaard is  cittaslow supporter. Familie Wilms beheert ook de wijngaard in de historische tuin van kasteel Montfort en ze maken de wijnen voor wijngaard Petrusberg. Er is een fietstocht verkrijgbaar langs de drie wijngaarden.

Jos Wilms heeft als onderzoeker bij Wageningen Universiteit veel plantenkundige deskundigheid. In combinatie met diverse cursussen o.a. bij Stan Beurskens, vormde dit de basis voor de wijngaard. De toewijding en passie om een eerlijk product te maken heeft al tot diverse prijzen geleid.

De geteelde rassen zijn Solaris, Auxerrois, Pinot Blanc, Dornfelder en Rondo. Er wordt duurzaam geteeld, waarbij zowel handmatig werken als moderne hulpmiddelen een rol spelen. De witte wijnen worden in moderne roestvrijstalen tanks met temperatuur regeling opgevoed. De rode wijnen zowel in de roestvrijstalen tanks als in Amerikaans eiken vaten.