Terug naar overzicht

Le Mazelet

Frankrijk, Languedoc/Roussillon - Ronald van Breemen en Kim Nasmyth

LE MAZELET is een klein wijndomein van 4ha gelegen aan de voet van de Zuidfranse Cévennes (Piémont Cévenol), ten westen van de Rhône vallei in het departement de Gard, Languedoc-Roussillon, omgeven door olijfbomen en authentieke middeleeuwse dorpjes.

De gunstige ligging, 190m boven N.A.P., in een door heuvels omringde vallei en dus beschermd tegen de Mistral en de variëteit in grondsoort, maken de ‘terroir’ uitermate geschikt voor het maken van karakteristieke wijnen. Met de koele en heldere nachten en warme dagen op het einde van het seizoen komen onze druivenrassen Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cabernet Sauvignon helemaal tot hun recht.

Le Mazelet is een Engels-Nederlandse samenwerking tussen Kim Nasmyth en Ronald van Breemen, beiden gepassioneerd om natuurlijke wijnen te produceren. Er worden dan ook geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en de toevoeging van sulfiet wordt tot een minimum beperkt. Onze druiven worden met de hand geselecteerd en geplukt. Deze op klei- en kalkgrond groeiende druivensoorten zorgen voor de ronde, volle en fruitige smaken, vaak aangevuld met de kruidige aroma’s uit de ‘Garrigue’.

Natuurlijke wijnen, traditie, Garrigue………. en een beetje eigenwijs zijn: dat zijn de ingrediënten die deze wijnen met ‘Le sanglier’ (het hier vaak voorkomende wilde zwijn) zo aantrekkelijk maken.