Terug naar overzicht

Wijngoed Thorn

Nederland - Harry Vorselen

Reeds ten tijde van het middeleeuwse vorstendom Thorn vond er op behoorlijke schaal wijnbouw plaats in deze omgeving. Napoleon bracht hierin verandering, toen wijnbouw buiten Frankrijk verbood. Inmiddels is de wijnbouw weer volop terug in de streek en speelt Wijngoed Thorn hier een mooie rol in. Na zijn wijnbouwopleiding aan het SLVA in Duitsland is Harry Vorselen met een gezonde dosis pioniersmentaliteit begonnen aan het opbouwen van Wijngoed Thorn. Het maken van kwaliteitswijn o.a. door middel van beperkte opbrengsten per druivenstok is de eerste prioriteit. Dit streven heeft reeds geresulteert in het behalen van verschillende internationale wijnprijzen.

Wijngoed Thorn verbouwt de druivenrassen Pinot Auxerrois, Pinot Gris, Riesling, Pinot Noir en Dornfelder. De witte wijnen worden in moderne roestvrijstalen temperatuurgestuurde tanks opgevoed. Voor de rode wijnen gebruiken ze de traditionele barriques van Frans eikenhout. De wijnkelder en het proeflokaal van Wijngoed Thorn liggen midden in het oude historische witte stadje Thorn.

Moderne technieken en de hoogste kwaliteitseisen in combinatie met toewijding en passie staan garant voor karaktervolle maaslandse wijnen van Wijngoed Thorn. Inmiddels zijn de wijnen van Wijngoed Thorn Europees beschermd via de BOB - Beschermde Oorsprongs Benaming.