Terug naar overzicht

Chateau Brown

Frankrijk, Bordeaux - Familie Dirkzwager

De naam van het Chateau – waarvan de oorsprong teruggaat tot de late middeleeuwen – komt van een rijke Schotse handelaar die zich aan het eind van de 18e eeuw in Bordeaux vestigde: John Lewis Brown. Dankzij grote inspanningen en de nodige investeringen is Chateau Brown inmiddels terug op de plek waar het behoort, namelijk aan de top van de appellatie Pessac-Léognan. Het Chateau is nu eigendom van de Franse wijnfamilie Mau en de Nederlandse gedistilleerdfamilie Dirkzwager. De leiding van het Chateau is in handen van Jean-Christophe Mau, die bij het wijnmaken ondersteund wordt door het grote talent Stéphane Derenoncourt.

De wijnen van Chateau Brown, zowel rood als wit, zijn bijzonder fraai. Journalisten als Jancis Robinson, maar ook Robert Parker waarderen de wijnen met lovende kritieken en veel punten. De 28 hectare wijngaard, die grotendeels is beplant met de rode druivensoorten cabernet sauvignon, merlot en petit verdot (23 ha) en met slechts 5 ha witte druivensoorten semillon en sauvignon blanc, levert wijnen met de typische kwaliteitskenmerken van de streek. De wijnen bieden in hun jeugd al enorm veel drinkplezier. In grote jaren hebben de wijnen bovendien een zeer goed bewaarpotentieel.