Terug naar overzicht

Tenuta Josef Niedermayr

Italië - Babette en Josef Niedermayr

Het familiewijnbedrijf Tenuta Josef Niedermayr is gelegen in het schilderachtig mooie wijndorp Girlan. Het is opgericht in 1852. De betovergrootmoeder van Nederlandse importeur Babette was destijds de eerste Niedermayr die begon met het zelf vinificeren van wijn. Daarna is het bedrijf van Josef Niedermayr generatie op generatie overgegaan en uitgebouwd. Vrij snel behoorde Tenuta Josef Niedermayr tot één van de bekendste firma’s van kwaliteitswijnen van Alto Adige.

Bovendien behoort Josef Niedermayr tot de club van de 300 ‘leading wineries in the world’. De laatste decennia staat Josef Niedermayr aan het roer van het bedrijf, oom van Nederlandse importeur Babette. Haar moeder, zus van Josef, is met een Nederlander getrouwd en is hem vervolgens naar Nederland gevolgd. Babette en Jan zijn de enige nakomelingen van de familie Josef Niedermayr.

Tenuta Josef Niedermayr is naar de laatste modernste wijnkeldertechnieken en concepten verbouwd en vernieuwd. Per jaar worden circa 150.000 tot 200.000 flessen gebotteld. De druiven zijn afkomstig van de eigen wijngaarden en daarnaast wordt alleen met de allerbeste druivenleveranciers uit de regio gewerkt.

Van de gevinificeerde wijn is circa 45% wit en 55 % rood. De meest beroemde en bekroonde wijnen van Tenuta Josef Niedermayr zijn de Euforius Cuvée , de Lagrein Riserva en de Aureus (dessertwijn). Weingut Josef Niedermayr is onlangs verkozen tot beste Lagreinwijnproducent van Alto Adige!

Mary Jannes
geplaatst op 18-07-2021

Hallo, vraagje zouden wij ook kunnen werken bij deze wijnboer?
Grtjs Peter en Mary