Terug naar overzicht

Villebois Wines

Frankrijk, Loire - Joost van der Does de Willebois

De voorouders van de Nederlander Joost de Willebois komen uit Frankrijk. Ooit werd zijn achternaam ook geschreven met een V. Na een eerdere carrière bij Shell (in Frankrijk) en vele jaren in de financiële dienstverlening kocht Joost in 2004 een wijndomein in de Loire. Een droom die hij al vanaf zijn 18e had. De naam van het domein werd uiteraard Villebois. Weer geschreven met een V en de cirkel was rond. Bij Villebois geloven ze: ‘behind every bottle of great wine, stands a great winemaker’. Daarom werken ze met Chief Winemaker Thierry Merlet. Hij is een ware sauvignon blanc-specialist, de druif waarop Villebois zich heeft toegelegd.

Intussen hoort Domaine Villebois tot de opkomende wijngoederen aan de Loire. Het werd met vele onderscheidingen bekroond. Het heeft een klassiek portfolio voor een wijnmaker in deze regio en het omvat de appellationen Sancerre, Pouilly Fumé en Touraine maar ook de IGP Val de Loire. Naast sauvignon blanc is er ook chardonnay, chenin blanc en cabernet franc, waarvan excellente mousserende wijnen gemaakt worden. Dit is een wijngoed, dat men zeker in de gaten moet houden.

Frank Westerduin
geplaatst op 28-07-2021

Ik heb eerder een bericht terug ontvangen van de vrouw des huizes. Ik drink alleen witte wijn en dan die van jullie sancerre, pouilly fume. We zijn van 4 t/m 6 augustus in de directe omgeving en willen graag het chateau bezoeken. Is dit ivm de Coronaregels een optie? Wat zijn de voorwaarden.
We horen het graag!
Met vriendelijke groet,
Frank Westerduin