Terug naar overzicht

De Kleine Schorre

Nederland - Johan van de Velde

Dat er in Zeeland zo weinig wijngaarden zijn is eigenlijk verbazingwekkend. Met meer zonuren dan welke provincie in Nederland ook lijkt deze zuidelijke provincie bij uitstek geschikt voor de druiventeelt. Dat Zeeland inderdaad uitzonderlijke wijnen voortbrengt bewijst wijnhoeve De Kleine Schorre op Schouwen Duiveland. Sinds haar oprichting in 2001 hebben de eigenaren De Kleine Schorre gestaag uitgebouwd tot een wijngaard van 10 hectare, waarmee het de grootste wijngaarden van Nederland is.

Hoe vernieuwend een wijngaard in Nederland ook mag zijn, de wijnen van De Kleine Schorre hebben stevige historische wortels. Niet alleen rijpen de wijnen in een authentieke zwartgeteerde schuur uit 1735, een van de oudste gebouwen in de omtrek, ook werkt De Kleine Schorre nauw samen met een gerenommeerde Luxemburgse wijngaard.

De combinatie van Zeeuwse zon, klassieke witte druivenrassen en in Luxemburg opgedane kennis heeft ertoe geleid dat De Kleine Schorre is uitgegroeid tot een wijngaard van betekenis.