Terug naar overzicht

Domaine de Bellevue

Frankrijk, Zuidwest - Rene Didde, Ief van Meegeren, Marijke Vos en Maarten Evenblij

Het verhaal begint wanneer Rene Didde, Ief van Meegeren, Marijke Vos en Maarten Evenblij begin 2004 eigenaar worden van Domaine de Bellevue. De vier Amsterdammers doen hun best om hun banen in de Hoofdstad te combineren met hun passie in Zuid Frankrijk. 

Domaine de Bellevue bevindt zich in de Côtes de la Malepère. Dat is een piepklein gebied in het westelijk deel van de Languedoc. Het domaine ligt net buiten het dorp Arzens, vlakbij de Katharen-stad Carcassonne in de provincie Aude, niet ver van Toulouse. De wijngaard, die wat verscholen in de heuvels ligt, heeft een prachtig uitzicht met in de verte de Pyreneeën.

De wijngaard is 7,5 hectare groot en het huis met een open, oude tabaksschuur eraan vast, ligt midden tussen de ranken. Daarnaast hebben ze nog twaalf hectare glooiende akkers waar ze op biologische wijze wintertarwe, zonnebloemen, erwtjes en luzerne telen. afgewisseld met perioden van braak.

Domaine de Bellevue maakt die flessen wijn niet zelf, maar produceert verschillende soorten druiven die naar de coöperatieve Cave in het dorp worden gebracht dorp. Daar worden de druiven (Merlot, Cabernet Franc, Malbec en Chardonnay), samen met die van zo'n honderd collega wijnboeren uit de streek, verwerkt tot diverse wijnen. Vanaf de oogst van 2006 houdt de cave echter een deel van onze merlotdruiven apart in een vat en maakt daar een afzonderlijke Merlot Bellevue van.

Sinds 2017 zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd.