Terug naar overzicht

Mas des Dames

Frankrijk, Languedoc/Roussillon - Lidewij van Wilgen

Mas des Dames is een oude, achttiende-eeuwse wijnboerderij omringd door veertien hectare wijngaard in de heuvels achter de Zuid-Franse stad Béziers. Het is eigendom van Lidewij van Wilgen die in 2001 haar succesvolle baan in de reclame in Amsterdam opgaf om uiting te geven aan haar liefde voor wijn en de behoefte aan een leven dichter bij de natuur. Ze deed gedurende twee jaar een fulltime-opleiding in wijngaardbeheer en vinificatie en bestiert nu al geruime tijd uiterst succesvol het domein.

De wijngaarden liggen tegen de heuvels en bestaan uit verschillende kleine percelen, omringd door een natuurlijke begroeiing van eiken, olijfbomen, pijnbomen en geurige kruiden als tijm en rozemarijn. Deze ‘garrigue’ zorgt voor een natuurlijk evenwicht en beschermt de wijngaarden tegen ziekten. Lidewij’s filosofie is dan ook om, door middel van biologische wijnbouw en het zo min mogelijk ingrijpen in de natuur, originele en natuurlijke wijnen te maken.

De naam Mas des Dames weerspiegelt de dames - Lidewij en haar drie dochters - die de Mas gemaakt hebb en tot wat het nu is.