Terug naar overzicht

Domaine de Fontalognier

Frankrijk, Beaujolais - Gilles en Nel Ducroux

Domaine de Fontalognier is gelegen in het noordelijk deel van de Beaujolais. Dit domein wordt beheerd door Nel van Atten en Gilles Ducroux. Nel uit Rotterdam afkomstig: “Ik was er al eerder geweest om op dit domein druiven te plukken, zonder dat ik een woord Frans sprak.” Later ging zij werken in het domein en huwde met de eigenaar van het domein, Gilles Ducroux.

Twee keer per jaar gaat Nel naar Nederland om wijn bij klanten te bezorgen. “We verkopen veel aan particulieren in Nederland, familie en vrienden. In het voor- en najaar levert een vrachtwagen op twee losplaatsen in Nederland de wijn af. Ik volg dan met de bestelbus. Wij hebben een assortiment dat Beaujolais Villages Primeur, Beaujolais Villages en de cru’s Regnié, Morgon en Brouilly omvat. Ons domein maakt ook rosé, zelfs een mousserende.
Ten slotte is er een Regnié die gedurende tien maanden wordt opgevoed in eiken vaten van enkele jaren oud. In totaal zo’n 20.000 flessen wijn van druiven van negen hectare wijngaard. Druiven die handmatig worden geoogst met een opbrengst die meestal lager is dan de 52 hectoliter per hectare die is toegestaan.”