Terug naar overzicht

Chateau Cadaulan

Frankrijk, Bordeaux - Chantal en Noël Smeets

Het prachtige en moderne wijngoed Chateau Cadaulan is in 2004 aangekocht door familie Smeets. Vanaf dag één hebben zij besloten dat alleen het beste goed genoeg is en zijn in 2005 begonnen met een nieuwe en moderne productie faciliteit. Zij hebben een uitgebreid programma opgestart en nieuwe wijnstokken geplant om de bestaande wijngaarden in de best mogelijke conditie te krijgen.

Dit begon als een project van Noël en Maricha Smeets. Na het onverwachte overlijden van Maricha, nam Chantal, Noël en Maricha’s enige dochter, de regie van het Chateau over. Aanvankelijk was het Chateau de droom van haar vader, maar inmiddels is het ook haar levenspassie geworden. Chantal wordt nog steeds geassisteerd door haar vader. De rosé die op Cadaulan wordt geproduceerd draagt de naam Cuvée Maricha, ter ere van Maricha Smeets. Zij was het die het idee opperde om met de pressoir, of witte wijn methode, rosé te produceren op Chateau Cadaulan.

Op 7 hectaren wijngaard in de Bordeaux verbouwen Chantal en Noël Smeets Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon.. Op Cadaulan proberen zij, op een moderne manier en met nieuwe methoden, Bordeaux te maken met respect voor de rijke traditie van de beroemde regio waarin de wijngaarden zich bevinden. In 2009 kregen Chantal en Noël de unieke gelegenheid om 1,5 hectare, in perfecte conditie verkerende, Côtes-de-Castillon wijngaard met oude Cabernet Franc wijnranken te verwerven.

De Cadaulan wijnen zijn momenteel te verkrijgen in veel Michelin sterren restaurants en krijgen een hoge waardering in de wijn pers en de media.