De Lingen wit cuvée barrique 2018

De Lingen wit cuvée barrique 2018
De Lingen wit cuvée barrique 2018

Het Betuws Wijndomein is gevestigd in het dorpje Erichem, midden in de Betuwe, vlak bij Tiel. Je kunt er dineren, een tour doen door de wijngaarden, vergaderen, wijncursussen volgen en er worden serieuze wijnen gemaakt van nieuwe druivenrassen.

De Lingen wit cuvée barrique 2018 wordt gemaakt van de druivenrassen Johanniter, Solaris en Souvignier Gris en de druiven worden zo rijp mogelijk en met de hand geoogst. Hierdoor ontstaan rijpere fruit aroma’s en worden de wijnen zeer aangenaam om te drinken. De vinificatie gebeurt in nieuw eikenhouten vaten, waardoor een rijkere, krachtige witte wijn ontstaat. 

In het glas zien we een diepe citroen gele kleur met dikke tranen.  

De neus heeft een gemiddelde intensiteit en indrukken van citroen, rijpe gele appel, abrikoos, perzik en ananas en aroma's van houtopvoeding als toast en zoete specerijen als vanille en kaneel. 

De smaak is vol en romig, maar (ondanks dat '18 een warm jaar was) toch een mooie zuurgraad welke voor balans zorgt. Het alcohol percentage is wel wat aan de hoge kant (14%), wat natuurlijk weer te herleiden is naar warme oogstjaar. Ook in de smaak indrukken van rijp fruit en houtopvoeding en een gemiddelde afdronk, met voldoende frisheid en een zacht bittertje. 

Een wijn met voldoende complexiteit van zowel smaken van rijp fruit als hout aroma's, een volle body met een goede balans tussen alcohol en zuurgraad en een fijne, zachte afdronk. 

Absoluut het proberen waard! 

Conclusie: 16 NWP