Ontwikkeling in de Nederlandse Wijnbouw met Dennis Doorakkers

Ontwikkeling in de Nederlandse Wijnbouw met Dennis Doorakkers
Ontwikkeling in de Nederlandse Wijnbouw met Dennis Doorakkers

Mijn naam is Dennis Doorakkers en op dit moment kan je mij wakker maken voor een mooi glas kwaliteits Prosecco en ‘s avonds wissel ik dit graag om voor een Pinot Noir uit de Loire. In de afgelopen jaren haalde ik diverse wijn diploma's, zoals WSET3 en richten ik Vino Vita op, mijn eigen wijnbedrijf voor workshops en proeverijen op locatie.
Sinds eind 2017 ben ik daarnaast ook actief betrokken bij Voerman Wijnen - opgericht in 1979 - waar ik in het proefpanel zit, jaarlijks alle (nieuwe) wijnen beoordeel, proefnotities schrijf in de
halfjaarlijkse wijnbrochure en hedendaagse wijnvlogs maak. Ook ben ik jurylid bij de internationale wijn competities Berliner Wein Trophy en Concours Mondial de Bruxelles.
Mijn onuitputbare passie voor wijn komt vanuit de basis van het product, want zeg nu eens zelf wijn is toch het mooiste product wat er bestaat!